Supa de ciuperci cu galuste de paine

Printeaza

O reteta gustoasa de supa de ciuperci cu galuste de paine, ceapa rosie, unt, faina, frisca, zeama de lamaie, patrunjel, chifle, lapte si ou.

Ingrediente: Supa de ciuperci cu galuste de paine

  • 1/2 kg ciuperci
  • 1 ceapă roşie
  • 2 linguri unt
  • 1 lingură făină
  • 200 ml frişcă
  • 1 lingură zeamă lămâie
  • 1/2 legătură pătrunjel

Ingrediente găluşte:

  • 2 chifle
  • 100 ml lapte
  • 1 ceapă roşie
  • 1/2 legătură frunze pătrunjel
  • l ou
  • 5 linguri unt

 

Mod de preparare:

Căleşti în unt ciupercile feliate şi ceapa julien. Presari făină, amesteci şi laşi cam 5 minute. Adaugi frişcă şi condimentezi. Pentru găluşte înmoi chiflele în lapte călduţ. Pui ceapa şi frunzele de pătrunjel tocate, oul, untul.

Formezi cu mâna udă pentru găluşte şi le fierbi în apă cam 10-15 minute. Dacă se des­fac, le poţi adăuga 1 linguriţă gris.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.