Supă de ceapă şi porumb

Printeaza

Supă de ceapă şi porumb din: ceapa, margarina, faina, sare, piper negru, boabe de porumb, morcovi, galbenus, supa de vita, lapte, patrunjel verde, cascaval.

Ingrediente:Supa_de_ceapa_si_porumb

  • 3 cepe
  • 50 g margarina
  • 30 g faina
  • sare
  • piper negru macinat
  • 150 g boabe de porumb dulce
  • 2-3 morcovi
  • 1 galbenus
  • 700 ml supa de vita
  • 150 ml lapte
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 50 g cascaval

 

Mod de preparare:

Cureţi ceapa, o speli şi o tai în rondele. O pui la fiert în supa de vită, împreună cu puţină sare. Topeşti margarina într-o tigaie şi presari făina, după care amesteci energic până când se formează o sferă de aluat.

Torni câte puţină supă fierbinte şi mixezi până la omogenizare.

Când ai obţinut un sos alb subţire, îl pui în oala în care fierbe ceapa şi continui fierberea. Adaugi porumbul scurs, apoi morcovii, sare şi piper după gust.

Mixezi gălbenuşul cu laptele şi le torni în supă. Laşi să fiarbă 10-15 minute, la foc mic spre mediu.

Imediat înainte de a servi supa, presari în fiecare porţie pătrunjel tocat şi caşcaval ras.

Supă de ceapă şi porumb

Supa_de_ceapa_si_porumb

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.