Supă de ceapă cu perisoare si busuioc

Printeaza

O reteta de supa de ceapa cu perisoare si busuioc din ceapa, usturoi, sare, faina, ulei, vin alb, praz, carne macra, oua si paturnjel.

Ingrediente:Supă de ceapă cu perisoare si busuioc

pentru supa:

  • 3 cepe
  • 4 căţei de usturoi
  • sare
  • 1 lingu­ră făină
  • 50 ml ulei
  • 1 cub concentrat de supă
  • 100 ml vin alb
  • 1 praz

pentru perişoare:

  • 500 g carne macra
  • 2 ouă
  • 2 chifle
  • sare
  • piper
  • 1 lingură de pătrunjel tăiat fin
  • busuioc

 

Mod de preparare:

Cureţi ceapa, o tai în rondele şi pe acestea în jumătăţi. Prăjeşti ceapa în ulei până devine lucioasă.

Presari apoi făina treptat şi, după ce se prăjeşte puţin, pui usturoiul pisat.

Adaugi 2,5-3 l de apă, sărezi şi adaugi concentratul de supă. Prepari perişoarele aşa:

Carnea o amesteci cu ouăle, cil chiflele înmuiate şi stoarse, cu sarea, piperul şi pătrunjelul tocat.

Când supa începe să fiarbă, adaugi pra­zul tăiat rondele, apoi gă- luştele mici de carne. Le fierbi la foc mic 20 de minute şi adaugi vinul.

Când perişoarele sunt fierte, supa e gata. Poţi adăuga puţin busuioc tăiat mărunt.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.