Reteta supa de ceapa

Printeaza

 Reteta supa de ceapa

Ingrediente:Reteta supa de ceapa

  • 500 g ceapă
  • 1 l supă
  • 2 l apă
  • sare
  • 60 g unt sau ulei
  • 100 g caşcaval par­mezan sau brînză
  • piper pisat
  • 2 chifle

 

Mod de preparare:

Ceapa se curăţă, se taie în două, apoi feliuţe subţiri şi se sotează la foc moderat cu unt sau ulei.

Cînd începe să se coloreze, se fierbe în supă şi apă 15 minute, apoi se pune într-un vas adine de gratinat.

Chiflele se taie felii subţiri, se rumenesc la cuptor, apoi se aşază deasupra supei.

Se presară cu parmezan ras sau brinză rasă şi se gratinează la cuptor încins.

Se serveşte fier­binte cu puţin piper pisat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.