Supa de castraveti rece

Printeaza

Supa de castraveti rece

Supa de castraveti rece

Ingrediente:

  • 150 g castraveţi
  • 1 ceapă verde
  • 2 crenguţe de mărar
  • 1 căţel de usturoi
  • 100 ml supă
  • 100 ml smântână
  • sare, piper
  • boia de ardei iute
  • 1 felie toast
  • 1 linguriţă margarina

 

Mod de preparare:

Spălaţi castra­vetele, tăiaţi-l pe lung şi îndepărtaţi-i seminţele cu ajutorul unei linguriţe. Tăiaţi din 3/4 din miezul castravetelui bucăţi mai mari şi restul mă­runt. Tăiaţi ceapa verde inele fine. Tocaţi mărarul. Curăţaţi usturoiul şi tocaţi-l mărunt.

Daţi supa în clocot. Adăugaţi bucăţile de castraveţi tăiate mai mare, inelele de ceapă şi mărarul şi fierbeţi totul circa 5 minute. Adăugaţi smântână. Pasaţi supa şi lăsaţi-o să se răceas­că.

Condimentaţi-o cu sare, piper, ardei iute şi jumătate din usturoi. Lăsaţi supa la re­ce circa 1 oră. Tăiaţi pâinea cubuleţe. Incingeţi margarina într-o tigaie, căliţi usturoiul rămas şi săraţi-l.

Prăjiţi cubuleţele de pâine. Serviţi supa împreună cu crutoanele şi castraveţii tăiaţi mărunt. Această supă este ideală ca aperitiv la grătar -poate fi preparată cu o seară înainte.

Supa de castraveti rece

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.