Supa de cartofi si curry cu pui

Printeaza

Supa de cartofi si curry cu pui

Ingrediente:Supa de cartofi si curry cu pui

  • 4 cartofi
  • 4 morcovi
  • 1 ceapă mare
  • 3 buc. file de pui (â 150 g)
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper
  • praf curry
  • 1/2-1 linguriţă scorţişoară
  • 2-3 linguriţe condimente iuţi
  • 11 supă
  • 1/2 legătură mentă
  • 300 g iaurt natural

Preparare:

Tăiaţi cartofii cuburi. Tăiaţi morcovii bucăţi. Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o peştişori. Spălaţi carnea de pui, uscaţi-o pe un şervet de bucătărie, tăiaţi-o cuburi şi căliţi-o în ulei amestecând continuu. Condimentaţi-o cu sare, piper şi curry, apoi scoateţi-o din tigaie.

Prăjiţi în acelaşi ulei cartofii, morcovii şi ceapa, amestecând continuu, săraţi-i şi piperaţi-i. Incorporaţi şi restul mirodeniilor, turnaţi supa şi lăsaţi-o 5 minute să fiarbă. Adăugaţi din nou carnea şi fierbeţi alte 5 minute, apoi condimentaţi încă o dată după gust.

Tăiaţi menta fâşii şi amestecaţi-o cu iaurt. Serviţi supa şi asezonaţi-o cu iaurtul cu mentă. Este o mâncare uşoară, cu un gust răcoritor.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nu am folosit curry pana acum la supa de cartofi. O sa incerc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.