Supa de cartofi si curry cu pui
PrinteazaSupa de cartofi si curry cu pui
- 4 cartofi
- 4 morcovi
- 1 ceapă mare
- 3 buc. file de pui (â 150 g)
- 2 linguri ulei
- sare, piper
- praf curry
- 1/2-1 linguriţă scorţişoară
- 2-3 linguriţe condimente iuţi
- 11 supă
- 1/2 legătură mentă
- 300 g iaurt natural
Preparare:
Tăiaţi cartofii cuburi. Tăiaţi morcovii bucăţi. Curăţaţi ceapa şi tăiaţi-o peştişori. Spălaţi carnea de pui, uscaţi-o pe un şervet de bucătărie, tăiaţi-o cuburi şi căliţi-o în ulei amestecând continuu. Condimentaţi-o cu sare, piper şi curry, apoi scoateţi-o din tigaie.
Prăjiţi în acelaşi ulei cartofii, morcovii şi ceapa, amestecând continuu, săraţi-i şi piperaţi-i. Incorporaţi şi restul mirodeniilor, turnaţi supa şi lăsaţi-o 5 minute să fiarbă. Adăugaţi din nou carnea şi fierbeţi alte 5 minute, apoi condimentaţi încă o dată după gust.
Tăiaţi menta fâşii şi amestecaţi-o cu iaurt. Serviţi supa şi asezonaţi-o cu iaurtul cu mentă. Este o mâncare uşoară, cu un gust răcoritor.
Pofta buna!
Nu am folosit curry pana acum la supa de cartofi. O sa incerc.