Supa de cartofi cu iaurt si sofran

Printeaza

Supa de cartofi cu iaurt si sofran din: varză, ceapă, morcov cu tot cu frunze, pătrunjel , pastă de roşii, iaurt, şofran, piper alb, boia de ardei, ulei, apă, sare.

Ingrediente:Supa de cartofi cu iaurt si sofran

  • 250 g varză
  • 1 ceapă
  • 1 morcov cu tot cu frunze
  • 1 fir de pătrunjel cu tot cu frunze
  • 1 lingură de pastă de roşii
  • 200 ml iaurt
  • 1 varf de cuţit de şofran
  • 1/2 linguriţă de piper alb
  • 1 linguriţă boia de ardei
  • 1 lin­gură de ulei
  • 1 l apă
  • sare

Mod de preparare:

Cartofii se taie cuburi şi se fierb în apă sărată. între timp, ceapa tăiată mărunt se căleşte în ulei, se amestecă cu zarza­vatul tăiat fâşii subţiri şi se călesc sub capac, până ce se moaie.

Se adaugă condimentele, pasta de roşii, iaurtul şi se toarnă în supa de cartofi.

Se fierbe totul încă o dată, se ia de pe foc, se toarnă uleiul şi se presară frunzele tăiate mărunt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.