Supa de cartofi cu iaurt si sofran
PrinteazaSupa de cartofi cu iaurt si sofran din: varză, ceapă, morcov cu tot cu frunze, pătrunjel , pastă de roşii, iaurt, şofran, piper alb, boia de ardei, ulei, apă, sare.
- 250 g varză
- 1 ceapă
- 1 morcov cu tot cu frunze
- 1 fir de pătrunjel cu tot cu frunze
- 1 lingură de pastă de roşii
- 200 ml iaurt
- 1 varf de cuţit de şofran
- 1/2 linguriţă de piper alb
- 1 linguriţă boia de ardei
- 1 lingură de ulei
- 1 l apă
- sare
Mod de preparare:
Cartofii se taie cuburi şi se fierb în apă sărată. între timp, ceapa tăiată mărunt se căleşte în ulei, se amestecă cu zarzavatul tăiat fâşii subţiri şi se călesc sub capac, până ce se moaie.
Se adaugă condimentele, pasta de roşii, iaurtul şi se toarnă în supa de cartofi.
Se fierbe totul încă o dată, se ia de pe foc, se toarnă uleiul şi se presară frunzele tăiate mărunt.
Pofta buna!