Supa de cartofi cu carne tocata

Printeaza

O reteta delicioasa de supa cu: bacon, ulei, ceapa, carne tocata, sare, piper, boia dulce, chimen, cartofi, varza rosie, radacina de telina, maghiran.

Ingrediente:

  • 100 g bacon fără grăsime
  • 1 lingură de ulei
  • 2 cepe
  • 400 g carne tocată
  • sare
  • piper
  • 1 linguriţă boia dulce
  • 1/2 lingură chimen
  • 400 g cartofi noi
  • 250 g varză roşie
  • 200 g rădăcină de ţelină
  • maghiran, după gust

 

Mod de preparare:

Intr-o cratiţă, se căleşte în uleiul încins baconul tăiat bucăţele foarte mici şi ceapa. Se adaugă carnea tocată, se lasă să se prăjească şi se asezonează cu sare şi piper. Se acoperă cu apă şi se lasă la fiert, la foc mic, timp de 30 de minute.

Se ia de pe foc şi se încorporează boiaua de ardei şi chimenul. Se adaugă cartofii curăţaţi şi tăiaţi felii, varza tăiată fâşiuţe şi rădâcinoasele, spălate şi tocate.

Se toarnă apă fierbinte, atât cât să acopere toate ingredientele, apoi se asezonează cu sare, piper şi maghiran, după gust, şi se fierbe până când se înmoaie toate legumele.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.