Supa de cartofi cu branza si patrunjel

Printeaza

Supa de cartofi cu branza si patrunjel din: cartofi noi, apa, unt, ceapa verde, ardei gras, lapte, faina, patrunjel, telemea de oaie, cascaval.

Ingrediente:Supe_1

  • 400 g cartofi noi
  • 500 ml apă
  • 2 linguri unt
  • 14 fire de ceapă verde
  • 1 ardei gras
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri făină
  • pătrunjel verde
  • 300 g telemea de oaie sau caşcaval

 

Mod de preparare:

Speli cartofii, îi cureţi, îi tai cubuleţe şi îi pui să fiarbă în 500 ml apă. Când sunt fierţi, îi scurgi de apă, pe care o păstrezi. Separat, căleşti în unt ceapa verde tocată foarte mărunt, împreună cu ardeiul tăiat şi el mărunt.

Adaugi apoi făina, amesteci bine, după care torni laptele şi apa păstrată de la fiertul cartofilor. Laşi să fiarbă, amestecând din când în când, până se omogenizează. Presari sare şi piper după gust.

Adaugi apoi brânza sau caşcavalul ras, mai laşi pe foc mic 2 minute, apoi torni amestecul peste cartofii fierţi. Serveşti supa foarte caldă, cu pătrunjel verde deasupra.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.