Supa de cartofi cu bacon si branza cheddar

Printeaza

Supa de cartofi cu bacon si branza cheddar din: cartofi, ceapa, telina, morcov, pastarnac, branza cheddar, bacon, unt, sare, piper, cimbru.

Ingrediente: Supa de cartofi cu bacon si branza cheddar

  • 500 g cartofi
  • 1 ceapă mare
  • 1 ţelină
  • 1 morcov mic
  • 1/2 păstârnac
  • 100 g brânză cheddar
  • 200 g bacon
  • 1 cub de unt
  • sare
  • piper alb
  • cimbru

Mod de preparare:

Toacă mărunt ceapa şi căleşte-o în unt. Adaugă ţelina, păstârnacul şi morcovul date pe răzătoarea mare. Intr-o oală mai adâncă, aşază cartofii tăiaţi în sferturi, apoi legumele călite.

Pune sare, piper. Amestecă şi acoperă cu apă. Lasă la fiert o jumătate de oră.

Intre timp, taie baconul cubuleţe şi prăjeşte-le. Dă-le deoparte.

După ce s-au fiert legumele, adaugă brânza rasa. Lasă câteva minute să se liniştească. Introdu blenderul şi mixează până obţii o cremă de consistenţa smântânii. Serveşte-o caldă, cu bucăţi de bacon prăjit.

Supa de cartofi cu bacon si branza cheddar

Supa de cartofi cu bacon si branza cheddar

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.