Supă de bere cu hamei

Printeaza

O reteta delicioasa de supa de bere cu hamei din: bere neagra, hamei, ceapa, cartofi, crutoane, unt, sare si piper.

Ingrediente:Supă de bere cu hamei

  • 750 cl bere neagră tare şi densă
  • 300 g lăstari de hamei proaspeţi, curăţaţi şi spălaţi
  • 65 g ceapă
  • 100 g cartofi
  • 6 linguri de crutoane
  • 50 g unt
  • sare
  • piper proaspăt măcinat

 

Mod de preparare:

Tocaţi ceapa, puneţi-o într-o cratiţă şi căli- ţi-o în unt la foc mic. Adăugaţi în cratiţă cartofii tăiaţi cubuleţe şi rumeniţi-i câteva minute.

Tăiaţi lăstarii de hamei, puneţi-i peste cele­lalte ingrediente călite şi mai fierbeţi câteva minute la foc potrivit. Stropiţi cu berea şi fierbeţi cam jumătate de oră.

Când e gata, turnaţi supa în vasul mixerului şi folosiţi-l să obţineţi o cremă. Potriviţi de sare şi de piper şi serviţi în farfurii adânci individuale, ornând, după gust, cu crutoa­ne. Ca băutură, serviţi aceeaşi bere utilizată la prepararea supei.

Supă de bere cu hamei

Supă de bere cu hamei

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Nu am mancat niciodata asa ceva

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.