Supa de arpacas cu ciuperci

Printeaza

Supa de arpacas cu ciuperci din: arpacas, ulei de masline, ceapa, sare, piper negru, morcov, telina, ciuperci, supa de legume, foi de dafin, cimbru, chimen.

Ingrediente:Supa_de_arpacas_cu_ciuperci

  • 180 g arpacas
  • 1 1/2 linguri ulei de masline
  • 2 cepe medii
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper negru
  • 1 morcov mare
  • 2 teline
  • 600 g ciuperci mici
  • 1,2 l supa de legume
  • 2 foi de dafin
  • cimbru
  • 1/2 lingurita chimen

 

Mod de preparare:

Arpacaşul se spaiă, se scurge şi se rumeneşte într-o lingură de ulei de măsline, câteva minute. Apoi se adaugă 850 ml apă. Se acoperă şi se iasă să fiarbă la foc mic, 30-40 minute. Intre timp, se încinge uleiul de măsline într-o tigaie mare.

Se curăţă cepele şi se toacă mărunt. Se pune ceapa tocată în ulei cu sare şi piper. Se acoperă 5-7 minute. O adaugă morcovul şi ţelina tocate mărunt. Se acoperă pentru încă 6 minute.

Ciupercile se taie pe verticală. Se adaugă la legume şi se creşte focul. Se fierbe acoperit 6 minute. Se adaugă supa de legume, foile de dafin, chimenul şi i cimbrul şi se lasă la fiert, fără capac, timp cde 10 minute.

Se adaugă arpacaşul scurs de apă şi se mai fierbe 5 minute. Se scot frunzelde de dafin şi se serveşte cu pâine neagră.

Supa de arpacas cu ciuperci

Supa_de_arpacas_cu_ciuperci

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Asta-i reteta de post

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.