Supa de anghila

Printeaza

Supa de anghila din: ceapa, cartofi, morcov, sare, piper, vin alb, anghila, ardei gras, rosii, ulei, ardei iute, smantana, usturoi, foaie de dafin, patrunjel, suc de lamaie, oregano.

Ingrediente:Supa_de_anghila

  • o ceapă mare tăiată julien
  • 2 cartofi
  • un morcov tăiat rondele
  • o linguriţă de sare
  • un vârf de piper
  • două ceşti de vin alb
  • o anghilă colorată de 4 kilograme
  • jumătate de ardei gras
  • 3 roşii
  • două linguri de ulei
  • două linguri de ardei iute
  • 4 linguri de smântână
  • 4 căţei de usturoi
  • o foaie de dafin
  • pătrunjel
  • suc de lămâie
  • oregano

 

Mod de preparare:

Se fierb în 2 litri de apă aripioarele, pielea şi capul anghilei. Se adaugă foi de dafin, pătrunjel şi doi căţei de ustur­oi pisaţi. Strecuraţi supa şi puneţi-o într-o oală. Adăugaţi ceapă, roşii, 2 căţei de usturoi şi ardei gras roşu tăiat cubuleţe şi sotat, două linguriţe de ardei iute şi două ceşti de vin alb.

Fierbeţi supa cu cartofii şi morcovii. Cu 15 minute înainte de masă, adăugaţi bucăţile de anghilă. Apoi se adaugă smântână şi se serveşte caldă.

Supa de anghila

Supa_de_anghila

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.