Supă curry cu fructe de mare

Printeaza

Supă cury cu fructe de mare din: cartofi, praz, smantana, galbenusuri, unt, fasole verde, morcov, ardei gras, mazare, fructe de mare, frunza de mare, frunza de dafin, pudra de curry, usturoi.

Ingrediente:Supa_cury_cu_fructe_de_mare

  • 3 cartofi
  • un fir de praz
  • 150 ml smantana
  • doua galbenusuri
  • 40 g unt
  • 200 g fasole verde
  • un morcov
  • un ardei gras
  • 200 g mazare
  • 500 g fructe de mare congelate
  • o frunza de dafin
  • o lingurita cu pudra de curry
  • doi catei de usturoi

 

Mod de preparare:

Cartofii se curăţă de coajă, se spală şi se taie mărunt. Prazul se curăţă, se spală şi se taie rondele.

Se încinge untul într-o oală, se prăjesc uşor cartofii, morcovul tăiat cubuleţe şi prazul, apoi se toarnă doi litri de apă.

Se adaugă mazărea şi fasolea verde tăiată bucăţele, ardeiul gras tăiat mărunt, se condimentează şi se lasă să fiarbă până se înmoaie legumele.

Se adauga fructele de mare, pudra de curry si se condimenteaza daca mai este nevoie.

Se pune frunza de dafin, se fierb 20-30 de minute, se adauga usturoiul curatat de foi si feliat. Se fierbe totul inca cinci minute, se opreste focul, se acopera cu un capac, se lasa zece minute sa se odihneasca si sa se imbine aromele.

In momentul servirii se pune in fiecare bol un amestec de galbenusuri cu smantana.

Supă cury cu fructe de mare

Supa_cury_cu_fructe_de_mare

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Fructe de mare cu legume şi şofran

Supa de fructe de mare cu vin

Supa de fructe de mare cu vin din: midii, creveti, calamar, vin, ulei, usturoi, ceapa, ardei, rosii, peste, patrunjel, sare, piper. Ingrediente: 450 g midii 15 creveţi 15 inele de calamar 2 linguri ulei 250 ml vin alb sec un căţel usturoi o ceapă 1/2 ardei gras roşu 3 roşii foarte coapte sau din conservă […]

Fructe de mare cu sos de soia

Supa de fructe de mare cu plante aromatice

Supa de fructe de mare cu plante aromatice din: amestec de fructe de mare (calamar, barbun, crevete şi peşte-undiţar), midii, roşii prunisoare, ulei de măsline extravirgin, usturoi, ardei iuţi roşii proaspeţi, dovlecei, sare, piper negru, plante aromatice proaspete (busuioc, pătrunjel, fenicul, maghiran), sos de usturoi, lamaie. Ingrediente: 795 g amestec de fructe de mare (calamar, barbun, crevete şi peşte-undiţar) 795 g midii 1 […]

Supa de fructe de mare cu usturoi

Supa de fructe de mare si legume

Supa de fructe de mare si legume din: ulei de măsline, ceapa, usturoi, ardei gras verde, patrunjel, cartofi, sofran, foi de dafin, boabe de piper, roşii mari, bulion, vin alb, calamari, midii, peşte alb, creveţi, piper măcinat, coriandru verde. Ingrediente:  50 ml ulei de măsline  2 cepe   4 căţei de usturoi  1 ardei gras verde  1 legătură pătrunjel  300 g cartofi  1 praf şofran  2 […]

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Vreau sa gust si eu din supa asta 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.