Supă cu turnăţei

Printeaza

O reteta de supa cu turnatei si oase de vaca, morcovi, telina, ceapa, oua, faina, lamaie, verdeata, sare si bulion.

Ingrediente:Supă cu turnăţei

  • 1 kg oase de vacă
  • 100 g mor­covi
  • 50 g pătrunjel
  • 100 g ţelină
  • 100 g ceapă
  • 2 ouă
  • 40 g făină
  • 100 g lămâie
  • 1 legătură verdeaţă
  • sare după gust
  • 1 linguriţă bulion

 

Mod de preparare:

Spargi oase­le şi le pui la fiert în apă cu puţină sare. în timpul fierberii, spumezi cât este necesar. După circa 2 şi 1/2- 3 ore pui în supă zar­zavatul tăiat în 4 şi ceapa întreagă şi laşi la fiert circa 1 oră.

Iei supa de pe foc şi o strecori. Scoţi măduva din oase, o tai în bucăţi mici şi o pui în supă. Din ouă, făină şi puţină apă faci un aluat moale, care va avea consistenţa unui sos mai puţin legat, pe care îl torni încet în supa ce clocoteşte şi mai laşi să fiarbă circa 15 minute.

Adaugi şi bulionul şi mai dai puţin în clocot. Acreşti cu lămâie, după gust şi adaugi verdeaţă la fiecare porţie de supă.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.