Supa cu ridichi, ceapa verde si galuste

Printeaza

Supa cu ridichi, ceapa verde si galuste din: ridichi, ceapă verde, ulei de măsline, făină, supă de legume, iaurt degresat, muştar clasic, mărar, pătrunjel, ou, gris, ulei, sare, piper.

Supa_cu_ridichi_ceapa_verde_si_galuste

Ingrediente:

  • 2 legături ridichi
  • 1 legătură ceapă verde
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 lingură făină
  • 4 l supă de legume
  • 250 g iaurt degresat
  • 1 linguriţă muştar clasic
  • câte 1 legătură mărar şi pătrunjel

Pentru găluşte:

  • 1 ou
  • 75 g griş
  • 1 lingură ulei
  • sare
  • piper
  • câteva frunze de pătrunjel

Mod de preparare:

Cureţi ceapa, o toci mărunt şi o înăbuşi în ule­iul încins, până devine sti­cloasă. Adaugi ridichile spălate şi tăiate felii, pre­sari făină, le căleşti puţin şi ştingi cu 2 litri supă fier­binte de zarzavat. Laşi să fiarbă 15 minute, după care iei vasul de pe foc.

După ce supa s-a răcit timp de 1/2 oră, amesteci iaurtul cu muştarul, pă­trunjelul şi mărarul fin to­cate, sare şi piper măci­nat, după gust. Le adaugi cu grijă în supă şi acoperi vasul.

Pentru găluşte, baţi albuşul spumă tare împre­ună cu un praf de sare. Incorporezi gălbenuşul, sare după gust, pătrunje­lul fin tocat, uleiul şi grisul, amestecând cu grijă com­poziţia.

Intr-un alt vas, fierbi supa de legume rămasă şi, cu ajutorul unei linguriţe umede, formezi găluştele şi le pui în oală. Când găluştele s-au ridi­cat la suprafaţă înseamnă că sunt gata.

Stingi focul şi acoperi vasuf pentru o jumătate de oră, timp în care găluştele se umflă. Pui găluştele în supă când serveşti porţiile.

Supa cu ridichi, ceapa verde si galuste

Supa_cu_ridichi_ceapa_verde_si_galuste

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.