Supa cu porumb si busuioc

Printeaza

Supa cu porumb si busuioc din: unt, ceapa, cartofi noi, apa,  supă de pui fără sare, busuioc, arpagic sau pătrunjel mărunţit (opţional).

Supa_cu_porumb_si_busuioc

Ingrediente:

  • 1 lingură de unt
  • 1 ceapă mică, tocată
  • 1   cartof nou mediu (roşu sau alb), curăţat şi tăiat în cuburi cu latura de circa 1 centimetru
  • 3 ceşti de apă
  • 2   ceşti de supă de pui, fără sare
  • boabele de porumb îndepărtate de pe 6 ştiuleţi fierţi
  • 1 linguriţă de sare
  • 3   linguri de busuioc, arpagic sau pătrunjel mărunţit (opţional)

 

 

Mod de preparare:

Înmoaie untul într-o cratiţă, după ce ai setat aragazul la foc po­trivit.

Completează cu ceapa, car­toful, o ceaşcă de apă şi adu totul până în punctul de fierbere.

Pune un capac peste recipient şi căleşte legumele 10 minute, la foc mic.

Adauga supa de pui şi restul de apă. După ce dă în clocot, pune boabele şi lasă să fiarbă la foc mic pentru 2 minute (încearcă-i cu o furculiţă ca să vezi dacă sunt gata).

Varsă şi sucul pe care l-ai obţinut după ce ai ras cocenii şi sărează după gust. la vasul de pe aragaz şi lasă-l să se răcească 5 minute.

Toarna mixtura în robotul de bucătărie şi amestec-o 4 minute.

Reîncălzeşte compoziţia şi asezo­nează cu sare şi piper negru măci­nat. Presară verdeţuri sau unul dintre toppingurile din dreapta.

Supa cu porumb si busuioc

Supa_cu_porumb_si_busuioc

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.