Supa cu paste si sunca

Printeaza

O reteta de supa cu paste si fasole boabe, morcov, tulpina de telina, ulei de masline, ceapa, cuisoare, foaie de dafin, sare si kaizer afumat.

Ingrediente:Supa cu paste si sunca

  • 250 g fa­sole boabe
  • 1 morcov
  • 1 tulpi­nă de ţelină
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 ceapă
  • 4 cuişoare
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • 100 g paste mici
  • 8 felii subţiri bacon (kaizer afumat)

 

Mod de preparare:

Lăsaţi boabele de fasole peste noapte să se înmoaie în apă. Pregătiţi mor­covul şi ţelina, tăiaţi-le cuburi şi căliţi-le într-o tigaie, în ule­iul încins. Curăţaţi ceapa, apoi împănaţi-o cu foaia de dafin şi cuişoarele.

Adăugaţi-le peste legume împreu­nă cu fasolea şi apa în care s-a înmuiat. Turnaţi atâta apă cât să fie cu 5 cm peste legume. Fierbeţi totul la foc scăzut circa 40 de minute, până când fasolea este moa­le. Săraţi mâncarea, apoi, cu ajutorul unei spumiere, scoa­teţi jumătate din fasole şi pu­neţi-o deoparte.

Indepăr­taţi cuişoarele şi foaia de da­fin din ceapă. Puneţi într-un castron restul boabelor de fasole cu legumele, ceapa şi lichidul şi pasaţi-le cu mixe­rul, apoi daţi-le printr-o stre­curătoare. Adăugaţi fasolea pe care aţi pus-o deoparte.

Fierbeţi pastele în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Scurgeţi-le, apoi turnaţi-le în supă. Tăiaţi şunca fâşii, prăjiţi-o într-o ti­gaie şi adăugaţi-o în supă. Ornaţi-o după cum doriţi.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.