Supa cu paste si sunca
PrinteazaO reteta de supa cu paste si fasole boabe, morcov, tulpina de telina, ulei de masline, ceapa, cuisoare, foaie de dafin, sare si kaizer afumat.
- 250 g fasole boabe
- 1 morcov
- 1 tulpină de ţelină
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 ceapă
- 4 cuişoare
- 1 foaie de dafin
- sare
- 100 g paste mici
- 8 felii subţiri bacon (kaizer afumat)
Mod de preparare:
Lăsaţi boabele de fasole peste noapte să se înmoaie în apă. Pregătiţi morcovul şi ţelina, tăiaţi-le cuburi şi căliţi-le într-o tigaie, în uleiul încins. Curăţaţi ceapa, apoi împănaţi-o cu foaia de dafin şi cuişoarele.
Adăugaţi-le peste legume împreună cu fasolea şi apa în care s-a înmuiat. Turnaţi atâta apă cât să fie cu 5 cm peste legume. Fierbeţi totul la foc scăzut circa 40 de minute, până când fasolea este moale. Săraţi mâncarea, apoi, cu ajutorul unei spumiere, scoateţi jumătate din fasole şi puneţi-o deoparte.
Indepărtaţi cuişoarele şi foaia de dafin din ceapă. Puneţi într-un castron restul boabelor de fasole cu legumele, ceapa şi lichidul şi pasaţi-le cu mixerul, apoi daţi-le printr-o strecurătoare. Adăugaţi fasolea pe care aţi pus-o deoparte.
Fierbeţi pastele în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Scurgeţi-le, apoi turnaţi-le în supă. Tăiaţi şunca fâşii, prăjiţi-o într-o tigaie şi adăugaţi-o în supă. Ornaţi-o după cum doriţi.
Poftă bună!