Supă cu paste, creveti si legume

Printeaza

Supă cu paste, creveti si legume din: paste, mazare, ardei gras verde, ceapa alba, ceapa rosie, creveti, morcovi baby, usturoi, sos de soia, ulei de masline, marar, sare, piper, limeta.

Ingrediente:Supa_cu_paste_creveti_si_legume

  • 200 g paste de casa
  • 200 g mazare
  • un ardei gras verde
  • o ceapa alba
  • o ceapa rosie
  • creveti
  • 100 g morcovi baby
  • doi catei de usturoi
  • o lingura sos de soia
  • 75 ml ulei de masline
  • marar
  • sare
  • piper
  • limeta

 

Mod de preparare:

Ceapa albă şi ceapa roşie se curăţă, se spală, se toacă mărunt şi se pun la călit în uleiul încins împreună cu ardeiul gras tăiat cubuleţe. Morcovii baby se taie jumătăţi şi se pun peste legumele din tigaie. Se călesc zece minute la foc iute, având grijă să nu se ardă.

Se pun la fiert doi litri de apă, se adaugă legumele călite scurse de ulei, sare şi piper. Mazărea se spală, se pune peste legumele din oală şi se fierb împreună 15 minute. In uleiul rămas de la legume se pun creveţii decorticaţi şi scurşi de apă.

Se călesc zece minute sau până devin roz, se pun în supă, se adaugă pastele şi se lasă să fiarbă încă zece minute. Se presară usturoiul tocat, sosul de soia şi mărarul tăiat, se mai fierbe două minute şi se opreşte focul.

Se serveşte caldă, simplă sau acrită cu suc de limetă.

Supă cu paste, creveti si legume

Supa_cu_paste_creveti_si_legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.