Supa cu linte

Printeaza

Supa cu linte din: linte, ulei, faina, morcov, patrunjel, ceapa, boia, otet, zahar, sare, piper.

Ingrediente:Supa cu linte

  • 200 g linte
  • 1 1/2 linguri ulei sau 20 g margarină
  • 20 g făină
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 ceapă mică
  • boia
  • oţet
  • dafin
  • zahăr
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Lintea se curăţă, se înmoaie în apă călduţă mai multe ore. Se pune la fiert în 2 litri de apă. Când este aproape fiartă, se adaugă zarzavatul tăiat.

După ce s-au fiert legumele, se adaugă un rântaş preparat cu ceapă şi cu boia. La sfârşit se condimentează cu oţet, un praf de zahăr, dafin şi piper.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.