Supa cu gulii si patrunjel verde

Printeaza

Supa cu gulii si patrunjel verde din: gulii, untură, oase de viţel, unt, făină, oua, pătrunjel verde, frişcă, sare.

Supa cu gulii si patrunjel verde

Ingrediente:

  • 300 g gulii
  • 20 g untură
  • 500 g oase de viţel
  • 40 g unt
  • 30 g făină
  • 2 gălbenuşuri
  • pătrunjel verde
  • 3 lin­guri de frişcă
  • sare

Mod de preparare:

Guliile curăţate se taie fâşii subţiri şi se călesc cu sare, în untură. Se stinge cu 1 l apă şi se fierb împreună cu oasele de viţei.

Se pregăteşte un rântaş cu unt şi pătrunjel verde tăiat mă­runt, se toarnă în supă şi se fierbe. Inainte de a servi supa, se adaugă gălbenuşurile frecate cu frişcă.

Este mai gustoasă şi mai aspectuoasă dacă se presară deasupra pătrunjel verde tăiat mărunt şi un gălbenuş de ou fiert, trecut prin sită.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.