Supa cu gogosi din aluat pripit

Printeaza

Supa cu gogosi din aluat pripit din: apa, concentrat pentru supă cu gust de legume sau carne, unt, faina, oua, parmezan.

Supa cu gogosi din aluat pripit

Ingrediente:

  • 1 1/2 l 1pă
  • 1 -2 guburi concentrat pentru supă cu gust de legume sau carne

Pentru gogoşele:

  • 1/2 pahar apă
  • 60 g unt
  • 4 linguri făină
  • 2 ouă
  • 2 linguri parmezan ras

Mod de preparare:

Pui epa la fiert şi adaugi concentratul ales. Laşi să dea câteva clocote. Pentru gogosi pui la fiert apa cu untul şi, când dă în clocot, adaugi toată făina deodată. Amesteci şi opreşti focul.

Laşi să se răcească câteva minute, după care adaugi pe rând ouăle, amestecând bine pentru încorpo­rarea perfectă. Adaugi apoi parmezanul ras şi pi­perul şi amestşci bine totul.

Din această com­poziţie pregăteşti gogo­şelele, care se pot face în trei moduri. Poţi fierbe gogoşelele direct în supă. Poţi face gogoşele coapte.

Le aşezi într-o tavă şi le dai la cuptor pentru 10-15 minute. Mai poţi face gogoşelele prăjite în grăsime, într-o tigaie.

Din compoziţie iei un sfert sau o treime de linguriţă şi pui în supa fierbinte, pe foc. Sunt gata -în câteva minute, atunci când cresc şi se ridică la suprafaţă.

Pentru varianta „coapte în cuptor”, după ce le-ai copt, le introduci în supă şi le fierbi câteva minute. Gogoşelele prăjită le introduci în supă şi le fierbi. La servire, presari puţin pătrunjel în supă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.