Supă cu carne de capră şi tarhon

Printeaza

Supă cu carne de capră şi tarhon: pulpa de capra, praz, usturoi, morcov, ceapa, radacina de telina, radacina de patrunjel, radacina de pastarnac, unt, faina, smantana, tarhon, zahar, lamaie, ciuperci, sare, piper, orez, marar verde, rosii cherry, gogosar rosu.

Ingrediente:Supă cu carne de capră şi tarhon

  • 700 g pulpă de capră
  • 1 praz mai tânăr
  • 3 căţei usturoi
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă
  • 1 rădăcină ţelină
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 rădăcină păstârnac
  • 50 g unt
  • 50 g făină
  • 1 cană cu smântână
  • 2 legături tarhon
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1/2 lă­mâie
  • 100 g ciuperci proaspete
  • sare
  • piper

Ingrediente decor:

  • orez fiert
  • 2-3 fire mărar verde
  • 1 roşie cherry
  • 1 bucată gogoşar roşu

Mod de preparare:

Carnea de capră o cureţi de grăsime şi o împărţi în cubuleţe potrivit de mari.

Prazul îl tai pe lungime, îl speli bine şi îl tai bucăţi mari. Morcovul îl tai în patru pe lungime.

La fel păstârnacul şi pătrunjelul. Toate le pui la fiert în apă rece, alături de usturoi.

Când carnea e fiarta pe jumatate, supa trebuie strecurata.In supa se trec numai bucati de carne.

Amesteci făina cu un­tul şi adaugi în supă frecând cu un tel. Tot acum adaugi smân­tână, lăsând să fiarbă la foc domol.

Adaugi sare, piper, tarhon to­cat fin, zeama de la jumătate de lămâie şi o linguriţă de zahăr.

Ciupercile le toci feliuţe şi le adaugi în supă, lăsând să mai fiarbă câteva minute, într-o farfurie adâncă, aşezi în centru un turn din orez fiert garnisit deasupra cu 2-3 fire de mărar şi o jumătate de roşie cherry.

In supă, mai adaugi câteva cubuleţe de gogoşar roşu, care dau aspect preparatului.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.