Supă cu afumătură şi ficat

Printeaza

O reteta gustoasa de supa cu: ficat de porc, cartofi, ceapa, ulei, costita afumata, smantana, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente: Supă cu afumătură şi ficat

  • 2 l apă
  • 250g ficat de porc
  • 500g cartofi
  • 1 ceapa
  • 50g ulei
  • 150g costiţă afumata
  • 200ml smântână sau iaurt
  • 1 leg. pătrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Curăţaţi cartofii, spălaţi-i şi puneţi-i la fiert în apă cu sare, întregi. Scurgeţi-i când sunt moi (păstraţi apa în care au fiert) şi pisaţi-i pentru a obţine un piure fin. Adăugaţi în el apa de fierbere pentru a obţine o supă-cremă.

Căliţi ceapa cură­ţată şi tocată mărunt în puţin ulei. Adăugaţi ficatul şi costiţa, tăiate mărunt şi ţineţi vasul la foc iute. Turnaţi amestecul în oala cu crema de cartofi. Adă­ugaţi sare şi piper, după gust, şi lăsaţi să fiarbă încet, încă 10 minute. Serviţi cu pătrunjel tocat mărunt.

 

Supă cu afumătură şi ficat

Supă cu afumătură şi ficat

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.