Supă de crustacee

Printeaza

O reteta de supa de crustacee din: creveti, telina, morcovi, ceapa, patrunjel, ulei de masline extravirgin, ulei de masline extravirgin, vin alb, rosie, piper si sare.

Ingrediente:Supă de crustacee

  • 300 g capete si carapace de creveti (sau alte crustacee)
  • 2 tije de telina
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • cateva fire de patrunjel
  • 3 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1/2 pahar vin alb
  • 1 rosie
  • 3 boabe de piper negru
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţă morcovii, tijele de ţelină şi ceapa şi taie-le cubu- leţe.

Căleşte-le într-o cratiţă cu ulei încins împreună cu boabele de piper.

Adaugă resturile de crustacee şi prăjeşte-le împreună 3 minute, turnând apoi vinul.

Lasă-l să se evapore, apoi toarnă apă rece cât să le acopere.

Când dă din nou în clocot, adaugă roşia tăiată bucăţi şi pătrunjelul întreg. Fierbe totul 30 de minute, adăugând pu­ţină sare.

Când lichidul a scăzut cu 1/3, pasează totul printr-o strecurătoare.

Pune-l la fiert ca să mai scadă şi foloseşte supa obţinută ca bază pentru sosuri de peşte.

Dacă laşi supa mai subţire, poţi fierbe direct în ea diverse paste.

Supă de crustacee

Supă de crustacee

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.