Supă de creson

Printeaza

O reteta de supa de creson din: cartofi, fenicul, usturoi, unt, supa, creson, smantana, sare, piper si nucsoara.

Ingrediente:Supă de creson

  • 500 g cartofi albi
  • 1 bulb de fenicul
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 lingură unt
  • cca 750 ml supă
  • 2 mâini de creson
  • 100 g smântână
  • sare
  • piper
  • nucşoară rasă

 

Mod de preparare:

Se decojesc cartofii, se spală şi se taie cu- buleţe. Se spală bulbul de fenicul, se taie în jumătate şi se îndepărtează cotorul, apoi se toacă toată leguma de fenicul. Se curăţă şi se toacă usturoiul şi se căleşte în unt încins, împreună cu feniculul, apoi se stinge cu supă.

Se adaugă cartofii la supă şi se condimentează; se lasă să fiarbă totul la foc moale aproximativ 15 min. Se spală cresonul, se lasă să se scurgă, se toacă şi se adaugă la supă. Se pasează cu mixerul, se adaugă smântână şi se lasă puţin la foc moale. Se condimentează cu sare, piper şi nucşoară. La sfârşit se poate orna cu frunzuliţe de fenicul.

Supă de creson

Supă de creson

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.