Supă cremoasă de roşii

Printeaza

Supă cremoasă de roşii din: ulei de masline, ceapa, telina, morcovi, cartofi, foi de dafin, zahar, piure de tomate, otet de vin, rosii, passata si lapte.

Ingrediente:Supa_cremoasa_de_rosii

  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 cepe, tocate
  • 2 tulpini de telina Apio, tocate
  • 300 g morcovi, tocati
  • 500 g cartofi, tocati
  • 4 foi de dafin
  • 5 linguri piure de tomate
  • 2 linguri de zahar
  • 2 linguri otet de vin rosu sau alb
  • 4 conserve de 400 g de rosii
  • 500 g passata
  • 3 cuburi concentrate boi pentru supa
  • 400 ml de lapte integral

 

Mod de preparare:

Incinge uleiul într-o oală mare şi sotează ceapa, ţelina Apio, morcovii, cartofii şi frunzele de dafin, timp de 10-15 minute.

Umple o oală cu apă şi las-o să fiarbă. Adaugă piureul de tomate, zahărul, oţetul, roşiile din conservă şi passata peste legume, amestecă şi sfărâmă cubuleţele pentru supă.

Adaugă 1 l de apă clocotită, acoperă şi lasă să fiarbă 15 minute, până se înmoaie cartofii, înlătură foile de dafin.

Pasează totul cu un blender vertical sau în tranşe într-un blender clasic, până obţii o consistenţă cremoasă.

Asezonează după gust şi mai adaugă zahăr daca este nevoie. In acest stadiu, supa poate sta la frigider 2 zile sau poate fi congelată până la 3 luni.

Pentru a o servi, încălzeşte supa, adaugă laptele amestecând şi stinge focul înainte să înceapă să fiarbă. S

erveşte-o în boluri mici sau căni împreună cu chifle.

Supă cremoasă de roşii

Supa_cremoasa_de_rosii

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Nu mai sunt rosii :))

  2. Daniela Melinte

    Una din cele mai bune supe

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.