Supă-cremă de ţelina

Printeaza

Supă-cremă de ţelina

Ţelina, ceapa şi morcovii constituie aromele de bază ale multor supe; francezii au un termen special pentru acest trio: mirepoix.

Poate te intereseaza si Supa crema de telina cu bacon crocant

Totuşi ele sunt rareori protagonistele unui fel de mâncare. O excepţie fericită o constituie această supa-crema de ţelina.

Ea se prepară foarte simplu. Intâi se călesc în unt ceapa şi ţelina (cu frunze cu tot), apoi se fierb la foc domol în supă de legume. De regulă, supa se îngroaşă cu făină şi unt, dar la fel de bine se poate şi cu cartofi.

Poate te intereseaza si Supa crema de telina

După ce s-au fiert legumele, supa se pune într-un blender, iar legumele se transformă într-un piure. Pentru a atenua aroma puţin prea puternică a ţelinei se adaugă la sfârşit smântână.

Supa poate fi garnisită cu câteva frunze de ţelina prăjite în ulei sau cu scoici prăjite.

Poate te intereseaza si Supa-crema de telina cu pancetta

Supă-cremă de ţelina

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.