Supă-cremă de scoici

Printeaza

O reteta de supa crema de scoici din: scoici, ulei de masline, bacon, ceapa, telina, cartofi, usturoi, unt, faina, supa de pui, smantana, frunze de telina, frunza de dafin, sare de mare, piper si patrunjel.

Considerata drepta une dintre cele mai gustoase supa americane, această reţetă este consistentă şi cremoasă, cu o aromă deosebită, dată de bacon şi de scoici. Garnitura tradiţională o constituie biscuiţii crocanţi de stridii. In San Francisco, supa-cremă de scoici se serveşte uneori în coajă de pâine scobită, ca masă de prânz consistentă.

Ingrediente:Supă-cremă de scoici

  • 1 kg de scoici vii, spălate puţin vin alb sec
  • 1  lingură de ulei de măsline
  • 100 g de bacon afumat în coajă de arţar, tăiat în felii subţiri
  • 2  cepe, curăţate şi tocate mărunt
  • 2  tulpini de ţelină, curăţate (păstraţi frunzele) şi tocate mărunt
  • 3  cartofi făinoşi mari, aproximativ 600 g, curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe
  • 1  căţel de usturoi, curăţat şi tocat
  • 30 g de unt
  • 2  1/2 linguri de făină albă
  • 500 ml de supă de pui
  • 200 ml de smântână grasă
  • 2 linguri de frunze de ţelină, tocate (opţional)
  • 1 frunză de dafin
  • sare de mare şi piper negru
  • 1 mână de pătrunjel, frunzele rupte

 

Mod de preparare:

Incingeţi o oală încăpătoare, cu fundul gros. Puneţi scoicile, adăugaţi puţin vin alb şi acoperiţi oala cu un capac etanş. Scuturaţi-o puţin şi lăsaţi scoicile la aburi 3-4 minute, până se deschid cochiliile.

Puneţi scoicile într-o strecurătoare aşezată deasupra unui bol mare, pentru a strânge sucul. Când se răcesc suficient încât să fie mânuite, scoateţi carnea din scoici, lăsând doar câteva cu cochilie, pentru ornat; îndepărtaţi scoicile care au rămas închise.

Incingeţi uleiul de măsline într-o tigaie, puneţi baconul şi prăjiţi-l 3-4 minute sau până se rumeneşte. Adăugaţi în tigaie cepele, ţelina, cartofii şi usturoiul şi căliţi-le la foc mic 6-8 minute, până încep să se înmoaie.

Adăugaţi untul, apoi făina şi amestecaţi câteva minute. Turnaţi treptat supa în cratiţă, amestecând constant. Turnaţi smântână şi sucul păstrat de la scoici. Adăugaţi frunzele de ţelină tocate, dacă le aveţi, frunza de dafin, sare şi piper. Lăsaţi-le să fiarbă la foc mic 20-30 de minute, până când legumele se înmoaie, iar supa se îngroaşă.

Adăugaţi toate scoicile şi încălziţi-le 2-3 minute la foc mic, amestecând, având grijă să nu dea în clocot. Turnaţi supa în boluri calde şi serviţi-o cu frunze de pătrunjel.

Supă-cremă de scoici

Supă-cremă de scoici

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • supa crema de midii

1 comentariu

  1. Ce bune este supa de scoici

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.