Supa-crema picanta de creveti

Printeaza

Supa-crema picanta de creveti din: creveti, smantana, cartof, ceapa, morcovi, telina, fulgi de chili, coniac, sare, piper.

Ingrediente:Supa-crema picanta de creveti

  • 300 g creveţi întregi
  • 250 ml smântână dulce
  • 1 cartof
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi tineri (eventual o tulpină de ţelină)
  • 1/2 linguriţă fulgi de chili
  • 1 linguriţă coniac
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Legumele curăţate se fierb în apă cu sare. Tulpina de ţelină se adaugă doar în ultimele 3 min. Se scot pe o farfurie şi se păstrează supa.

Intr-o oală, se dă în clocot apă cu sare; se pun creveţii spălaţi de glazura de gheaţă şi se fierb cca 4 min. împreună cu fulgii de chili măcinaţi în râşniţă. Se scot creveţii şi se curăţă de crustă, păstrând câteva bucăţi întregi pentru decor.

Ceapa, cartoful, creveţii curăţaţi şi icrele lor se pun într-o cantitate mică din apa în care au fiert creveţii şi apoi se pasează fin cu mixerul vertical. Se adaugă restul de supă de creveţi, se îngroaşă cu smântână dulce, se omogenizează totul şi se fierb 2 minute, pe foc foarte mic, împreună cu linguriţa de coniac.

Se stinge focul şi se pun legumele fierte. Se poate asezona supa cu frunze verzi de coriandru sau pătrunjel.

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.