Supă cremă de morcovi

Printeaza

O reteta delicioasa de supa crema de morcovi din: morcovi, ceapa, ghimbir, iaurt, zeama de legume, foaie de dafin, ulei de masline, zahar, sare si piper.

Ingrediente:Supă cremă de morcovi

  • 600 g morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 lingurita rasa cu ghimbir macinat
  • 100 g iaurt
  • 1 l zeama de legume strecurata
  • 1 foaie de dafin
  • 2 lingur ulei de masline
  • 1/2 lingurita cu zahar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Taie morcovii şi ceapa mărunt. într-o oală, încăl­zeşte uleiul la foc mic şi căleş­te ceapa, morcovii şi ghimbirul cam cinci minute, ameste­când din când în când.

Stinge cu supa de legu­me, adaugă zahărul, foaia de dafin, sare şi piper. Fierbe totul cam 30 de minute, scoa­te dafinul.

Trece legumele printr-o sită, subţiază cu supa în care au fiert. Pune din nou la fiert cinci minute, ameste­când din când în când. Opreş­te focul şi adaugă iaurtul.

Supă cremă de morcovi

Supă cremă de morcovi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.