Supă cremă de legume

Printeaza

O reteta delicioasa de supa crema cu: morcov, telina, radacina de patrunjel, dovlecel, conopida, mazare, praz, fasole verde, ciuperci, smantana, unt, sare piper, busuioc verde, paine.

Ingrediente:Supa_crema_de_legume

  • un morcov
  • o felie de ţelină
  • o rădăcină de pătrunjel
  • un dovlecel
  • o conopidă mică
  • 200 g mazăre
  • un fir de praz
  • 400 g fasole verde
  • 200 g ciuperci
  • 200 ml smântână
  • 150 g unt
  • sare
  • piper
  • busuioc verde
  • o pâine albă sau neagră

Mod de preparare:

Pâinea se taie felii, apoi cubuleţe, se aşază pe o tavă şi se introduce în cuptorul încins. Se coc la foc potrivit, având grijă să nu se ardă, căci devin amare.

Se scot cu o spumieră şi se pun într-un castronel. Morco­vul, rădăcina de pătrunjel şi ţelina se curăţă de coajă, se spală, se taie bucăţi mai mici şi se pun într-o oală cu apă clocotită.

Se adaugă mazărea şi fasolea verde, conopida spălată şi ruptă bucăţi mici, dovlecelul tocat. Se lasă să fiarbă 15 minute, se adaugă prazul feliat, ciuper­cile, sare, piper şi jumătate din cantitatea de unt.

Se fierb până se înmoaie, se scurg şi se pun într-o oală. Se pasează cu un blender, se toarnă treptat din apa în care au fiert până ajunge la consistenţa dorită, apoi se mai fierbe cinci minute.

Supă cremă de legume

Supa_crema_de_legume

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.