Supă cremă de dovlecei

Printeaza

O reteta de supa crema de dovlecei din: ulei de masline, ceapa, supa de legume, cartofi, dovlecei, frunze de patrunjel, lapte semidegresat, piper si iaurt.

Ingrediente:Supă cremă de dovlecei

  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa mare, tocata mare
  • 900 ml supa de legume cu continut redus de sodiu
  • 225 g cartofi curatati de coaja si taiati in cubulete
  • 450 g dovlecei curatati si apoi taiati in felii subtiri
  • 70 g frunze de patrunjel
  • 225 ml lapte semidegresat
  • piper dupa gust
  • 225 g iaurt degresat

 

Mod de preparare:

Incinge uleiul la foc potrivit într-o cratiţă mare. Se adaugă ceapa şi usturoiul împreună cu 4 linguri de supă. Se călesc până se înmoaie, dar fără să se ardă. Se adaugă cartofii şi se amestecă bine. Se toarnă restul de supă şi se lasă să dea în clocot.

Se adaugă dovleceii şi se continuă fierberea la foc mic, cu cratiţa parţial acoperită, timp de 10 minute sau până când toate legumele sunt foarte moi. Se ia de pe foc şi se adaugă pătrunjelul. Se strecoară supa într-un castron mare. Legumele se fac piure cu ajutorul unui blender sau al unui robot de bucătărie.

Se amestecă piureul cu zeama şi se lasă să se răcească. Se înglobează laptele şi piperul şi se dă la rece. Se ornează fiecare bol cu o lingură mare de iaurt aşezat în cerc.

Supă cremă de dovlecei

Supă cremă de dovlecei

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.