Supa crema din urzici

Printeaza

Supa crema din urzici din: urzici, ceapa, cartofi, morcovi, telina, pastarnac, ardei, ulei, margarina, smantana vegetala, sare, piper.

Ingrediente:Supa crema din urzici

  • 1 kg urzici
  • 4 cepe potrivite
  • 1-2 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1/2 ţelină
  • 1 păstârnac
  • 1 ardei gras
  • 3 linguri cu ulei de măsline
  • 1 lingură cu margarină
  • 1 ceaşcă cu smântână vegetală
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţă şi pune la fiert cartofii, morcovii, păstârnacul, ţelina, două cepe, un praf de sare şi o lingură cu ulei de măsline. Când încep să fiarbă, adaugă ardeiul curăţat de seminţe.

Lasă supa să se răcească puţin şi strecoar-o (păstrează atât supa clară, cât şi legumele). Curăţă şi spală urzicile sub jet de apă rece.

Pune-le la fiert în apă clocotită şi ţine-le cam 20 de minute. Scurge-le bine. Căleşte ceapa tocată mărunt în ulei, adaugă supa limpede şi lasă să dea într-un clocot, două.

Pasează urzicile şi alte legume, după preferinţă (fără ceapă) şi subţiază cu supa caldă.

Pune totul într-o oală potrivită, adaugă margarina şi smântână vegetală, potriveşte gustul de sare şi piper.

Serveşte supa caldă, cu sau fără smântână vegetală, cu sau fără pâine.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.