Supa-crema de zarzavat
PrinteazaSupa-crema de zarzavat din: cartofi, morcovi, patrunjel, telina, ceapa, rosii, ulei, paine, sare, piper.
- 3 cartofi
- 2 morcovi
- 1 radacina patrunjel
- 100 g telina
- 2 cepe
- 200 g rosii
- 40 ml ulei
- 1 legatura patrunjel
- 200 g paine
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cartofii, morcovii, radacina de patrunjel si telina se curata, se spala si taie in bucatele. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt.
Se pun la fiert intr-o oala cu apa clocotita si 2 linguri de ulei, sare. Rosiile se oparesc in alta oala cu apa clocotita, se scot, se decojesc, se curata de seminte si se dau prin razatoare. Ele vor fi adaugate in oala atunci cand zarzavaturile vor fi aproape fierte.
Cand sunt gata, zarzavaturile se scot, se scurg si se trec prin sita. Pasta obtinuta se subtiaza cu putina zeama in care au fiert. Se adauga sare, piper si patrunjel tocat.
Se serveste calda, cu crutoane de paine.
Pofta buna!