Supa-crema de telina cu unt

Printeaza

Supa-crema de telina cu unt din: oase de vită, frunze de ţelină, ţelină, unt, făină, friş­că, ou, sare.

Supa-crema de telina cu unt

Ingrediente:

  • 300 g oase de vită
  • 2 linguri de frunze de ţelină
  • 2 bucăţi ţelină
  • 30 g unt
  • 30 g făină
  • 3 linguri de friş­că
  • 1 ou
  • sare

 

Mod de preparare:

Oasele de vită se fierb cu frunzele de ţelină, se strecoară, iar zeama se pune la o parte. în ea se va fierbe şi ţelina. Ţelina fiartă se trece prin sită.

Se face un rântaş de culoare deschisă, se stinge cu zeamă, se pune pireul de ţelină şi se fierbe amestecând permanent cu telul.

Pentru a-i da gustul, se amestecă şi cu gălbenuşul frecat cu frişcă. Se serveşte cu crochete prăjite în unt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.