Supa crema de telina cu nucsoara si piper alb

Printeaza

O reteta foarte gustoasa de supa crema de telina cu nucsoara si piper alb din: unt, ceapa, faina, telina, supa, galbenus de ou, smantana, sare, nucsoara, piper alb si crutoane de paine prajita.

Ingrediente:Supa crema de telina cu nucsoara si piper alb

  • unt 50 g
  • ceapă 40 g
  • două linguri de făină
  • ţelină 400 g
  • apă sau supă  1,5 1
  • un gălbenuş de ou
  • smântână 100 g
  • sare
  • nucşoară
  • piper alb măcinat
  • crutoane de pâine prăjită

 

Mod de preparare:

Ceapa se taie fin şi se prăjeşte auriu într-o crăticioară cu unt. Se presară făina şi se pră­jeşte uşor, fără a se colora.

Se stinge cu supă sau apă cu puţin knorr şi se adaugă ţelina tăiată cubuleţe. Se condimentează cu sare, piper şi nucşoară.

După ce ţelina s-a fiert bine, se pasează, se amestecă gălbenuşul de ou cu smântână şi se adaugă în supă, continuându-se fierberea la foc mic încă câteva minute.

Inainte de servi­re se adaugă crutoanele de pâine prăjită.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.