Supa crema de telina cu crutoane

Printeaza

Supa crema de telina din: telina, cartofi, ceapa, patrunjel verde, marar verde, sare, piper, ulei de masline, boia dulce, usturoi si paine integrala.

Ingrediente:Supa_crema_de_telina_cu_crutoane

  • 400 g telina
  • 2-3 cartofi
  • 2 cepe
  • o legatura patrunjel vere
  • o legatura marar verde
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei de masline
  • o lingura boia dulce
  • 3-4 catei de usturoi
  • 300 g paine integrala

 

Mod de preparare:

Se curăţă legumele, se spală, se taie bucăţi mai mici şi se pun să fiarbă în apă cu sare şi ulei de măsline. Se lasă la foc mic, acoperite cu un capac şi, după ce au fiert, se scot într-un bol, se pasează cu blenderul şi se amestecă cu sare, boia, piper şi o parte din pătrunje­lul tocat mărunt.

Se mai lasă să dea în câteva-clocote, apoi se lasă la răcit câteva minute şi, între timp, se taie pâinea integrală cubuleţe. Se pun crutoanele în tavă, se stropesc cu ulei de măsline ames­tecat cu usturoi pisat şi se lasă să se rumenească. Supa cremă se serveşte cu crutoanele crocante şi se ornează cu mărar verde.

Supa crema de telina cu crutoane

Supa_crema_de_telina_cu_crutoane

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.