Supa-crema de telina cu creveti si smantana

Printeaza

Supa-crema de telina cu creveti si smantana din: rădăcină de ţelină, cartofi albi, ţelină verde, ceapa, ulei, supa creveti mari, sare, piper, smantana, suc de lamaie.

Supa_crema_de_telina_cu_creveti_si_smantana

Ingrediente:

  • 250 g rădăcină de ţelină
  • 2 cartofi albi
  • 4 fire ţelină verde
  • 2 cepe
  • 2 linguri ulei
  • 600 ml supă
  • 400 g creveţi mari
  • sare
  • piper
  • 100 ml smântână
  • suc de lămâie

Mod de preparare:

Se taie cuburi rădăcina de ţelină şi cartofiii. Se taie bucăţi firele de ţelină. Se toacă ceapa. într-o lingură de ulei se călesc ceapa şi ţelina verde.

Se adaugă rădăcina de ţelină şi cartofii. Se toarnă apa şi se fierbe înăbuşit 30 min. Se fierb crevetele în apă cu sare. Se pasează legumele în supă, se adaugă smântână şi se încălzeşte.

Se potriveşte de gust cu suc de lămâie, sare şi piper. Se căleşte restul de ţelină verde 2-3 min. şi se aşază în supă, împreună cu crevetele fierte. Se toarnă supa în boluri şi se ornează cu mărar.

Supa-crema de telina cu creveti si smantana

Supa_crema_de_telina_cu_creveti_si_smantana

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.