Supa crema de sparanghel cu smantana si miere

Printeaza

Supa crema de sparanghel cu smantana si miere din: supa de pui, unt, ceapa rosie, ulei de masline, cartofi, spranghel, smantana, miere, sare, piper.

Ingrediente:Supa_crema_de_sparanghel_cu_smantana_si_miere

  • 1,5 l supă de pui degresată
  • 25 g unt
  • 1 ceapă roșie
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 2 cartofi medii
  • 25 fire de sparanghel verde
  • 3-4 linguri de smântâna lichidă
  • 1 linguriță de miere
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se curăță ceapa. Se toacă mărunt. Se încinge uleiul, se adaugă untul și când s-a topit, se pune la călit ceapa împreună cu ½ de linguriță de sare. Se adaugă capetele de sparanghel și sparanghelul întreg, călindu-se pe foc mic atunci când ceapa se înmoaie.

Când vârfurile sparanghelului se înmoaie, se scot deoparte și se păstrează pentru ornat supa. Se curăță cartofii și se taie cubulețe. Se adaugă în supa de pui fierbinte. După ce cartofii au fiert bine, la fel și tijele de sparanghel, se scot legumele și se pasează cu blenderul.

Conținutul se repune înapoi în supă și se asezonează cu sare, piper și miere. Se servește fierbinte, garnisind bolurile cu capetele de sparanghel și smântâna.

Supa crema de sparanghel cu smantana si miere

Supa_crema_de_sparanghel_cu_smantana_si_miere

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.