Supa crema de spanac cu nucsoara

Printeaza

O reteta absolut delicioasa de supa crema de spanac cu nucsoara din: unt, ceapa, faina, supa, spanac, galbenus de ou, smantana, usturoi, sare, piper, nucsoara si crutoane de paine prajitra.

Ingrediente:Supa crema de spanac cu nucsoara

  • unt 100 g
  • ceapă 60 g
  • două linguri de faină
  • supă 1,5 1
  • spanac 4-500 g
  • un gălbe­nuş de ou
  • smântână 100 g
  • un căţel de usturoi
  • sare
  • piper măcinat şi nucşoară după gust
  • cru­toane de pâine prăjită

 

Mod de preparare:

Ceapa se taie mărunt şi se prăjeşte auriu într-o crăticioară cu unt. Se presară faina şi se prăjeş­te scurt, fară a se colora. Se stinge cu supă sau apă cu o linguriţă de knorr şi se aduce la fierbere.

După ce a dat în fiert, se adaugă spanacul spălat bine în mai multe ape. După ce s-a fiert bine, se pasează sau se mixează cu ajutorul unui mixer cu cuţit de mare viteză. Se adaugă liezonul format din gălbenuş de ou şi smântână, se potriveste gustul cu sare, piper, nucşoară şi puţin usturoi pisat.

Se fierbe totul încă câteva minute la foc mic şi se serveşte fierbinte cu crutoane de pâine prăjită.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.