Supa-crema de spanac cu morcov si lapte

Printeaza

Supa-crema de spanac cu morcov si lapte din: spanac, morcov, rădăcină de pătrunjel, telina, faina, unt, ceapa, oua, lapte, franzela, ulei de măsli­ne, sare.

Supa_crema_de_spanac_cu_morcov_si_lapte

Ingrediente:

  • 1 kg spanac
  • 150 g morcovi
  • 100 g rădăcină de pătrunjel
  • 1 ţelină mare
  • 50 g făină
  • 120 g unt
  • 1 ceapă
  • 2 ouă
  • 150 ml lapte
  • 1/2 franzelă
  • 50 ml ulei de măsli­ne sare

Mod de preparare:

Cureţi spanacul de codi­ţe, îl speli în mai multe ape şi opăreşti puţin frunzele în apă cu sare, apoi îl scurgi.

Cureţi ceapa, morcovii, ţelina şi pătrunjelul. Razi morcovul, ţelina şi pătrun­jelul. Tai ceapa solzişori şi o căleşti în 100 g unt topit.

Adaugi legumele rase şi continui să le căleşti împre­ună, amestecând uşor. Pre­sari făina, omogenizezi şi stingi cu zeama rămasă de la opărit spanacul. Continui fierberea 5 minute.

Mixezi spanacul în blender sau îl dai de două ori prin maşina de tocat. Mixezi, de asemenea, le­gumele fierte în supă.

Pui din nou pe foc supa împreună cu piureul de legume şi cel de spanac. Amesteci gălbenuşurile cu laptele şi câteva linguri de supă în care a fiert spana­cul.

Le torni încet în oala cu supă şi potriveşti de sare. Tai franzela în felii, le ungf cu ulei de măsline, le tai apoi în cubuleţe şi le rumeneşti la cuptor.

Serveşti supa-cremă cu crutoanele alături, turnând puţin unt topit în fiecare porţie.

Supa-crema de spanac cu morcov si lapte

Supa_crema_de_spanac_cu_morcov_si_lapte

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.