Supă-cremă de spanac cu boia de ardei si busuioc

Printeaza

O reteta delicioasa de Supă-cremă de spanac cu boia de ardei si busuioc din: spanac, unt, galbenusuri, smantana, parmezan, supa, busuioc, boia dulce de ardei si sare. Spanacul este o plantă de grădină originară din Persia şi adusă în Europa de arabi între secolele IX-X. Ar trebui consumat în câteva ore de la recoltare, altfel se ofileşte şi-şi pierde din gust. Bogat în fier şi în vitaminele A şi C, e polivalent în bucătărie şi poate fi consumat crud, fiert sau în compoziţia de crochete şi omlete.

Ingrediente:Supă-cremă de spanac cu boia de ardei si busuioc

  • 1 kg spanac proaspăt
  • 40 g unt
  • 2 gălbenuşuri
  • 3 linguri de smântână
  • 40 g parmezan ras
  • 2 l supă
  • 8 frunze de busuioc
  • boia dulce de ardei
  • sare

 

Mod de preparare:

Spălaţi foarte bine spanacul şi, fără să-l scurgeţi, puneţi-l într-o cratiţă şi fierbeţi-l în apa lui 15 minute. Cu mixerul, faceţi o cremă de spanac, apoi adăugaţi untul, potriviţi de sare şi amestecaţi bine să prindă gust.

Puneţi-l iar pe foc 2 minute, stingeţi şi lăsa- ţi-l la căldură. într-o cană, bateţi gălbenuşuri­le cu smântână şi cu parmezanul ras.

încălziţi bine supa de legume şi turnaţi crema de spanac peste ea, după care mai fierbeţi 10 minute, amestecând din când în când. Stingeţi focul, adăugaţi compoziţia cu ou, smântână şi parmezan şi frecaţi bine totul.

Puneţi porţii în farfurii adânci, presăraţi deasupra boia dulce de ardei şi ornaţi cu frunzuliţe de busuioc spălate şi uscate. Aduceţi farfuriile fierbinţi la masă.

Supă-cremă de spanac cu boia de ardei si busuioc

Supă-cremă de spanac cu boia de ardei si busuioc

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.