Supă cremă de roşii
PrinteazaO reteta simpla de supa crema de rosii cu telina, bulion de legume, smantana, branza, leustean, patrunjel, marar, ulei de masline, sare si piper.
- 2 kg de roşii coapte
- 1 rămurică de ţelină
- 1 litru de bulion de legume
- 2 linguri de smântână proaspătă
- 300 g de brânză proaspătă
- 1 legătură de leuştean
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 legătură de mărar
- 3 linguri de ulei de măsline
- sare
- piper
Preparare:
Se introduc roşiile în apă fiartă. Când pieliţa începe să se decojească, se scurg de apă şi se usucă. Se decojesc roşiile complet şi se taie în bucăţi. Se spală, se curăţă şi se taie ţelina. Se încălzeşte uleiul într-o cratiţă. Se pune o jumătate din ţelina mărunţită, apoi se adaugă roşiile.
Se adaugă sare şi se toarnă bulionul. Se fierbe 20 de minute. In acest timp, zarzavaturile se spală, se usucă, se curăţă de frunze şi se toacă mărunt. Se amestecă brânza proaspătă cu zarzavaturile. Se adaugă piper şi se păstrează la rece.
Se amestecă foarte încet supa şi se încorporează smântână proaspătă, la foc mic. Se varsă într-un castron de salată, se lasă să se răcească complet.
Se repartizează supa-cremă în boluri, se adaugă o lingură mare de brânză proaspătă, amestecată cu zarzavaturi şi se presară restul de ţelină tocată.
Pofta buna!
O reteta simpla si gustoasa de supa de rosii. Multumesc 🙂