Supa crema de rosii cu smantana

Printeaza

O reteta delicioasa de supa crema de rosii cu smantana dinŞ cartofi, ceapa, patrunjel, telina, ardei gras, gogosar, sare, dovlecel, pastarnac, boabe de piper, ulei de masline, usturoi si suc de rosii.

Ingrediente:Supa crema de rosii cu smantana

  • 3 cartofi
  • 2 cepe
  • o radacina de patrunjel
  • o telina radacina si frunze
  • un ardei gras verde
  • un gogosar
  • sare
  • un dovlecel
  • un pastarnac
  • 1-2 bobite de piper
  • 2-3 lingurite de ulei de masline
  • 2-3 catei de usturoi
  • 500 g de rosii sau suc de rosii

 

Mod de preparare:

Toate legumele şi zarzavaturile se curăţă şi se spală, se taie în jumă­tăţi şi se pun în oala de supă. Aceasta ar fi bine să fie de aproxi­mativ 4 l, deoarece zeama trebuie să scadă la jumătate în timpul fierberii. Se pun toate să fiarbă în acelaşi timp cu sarea şi uleiul, iar oala se acoperă cu un capac.

In timp ce fierb legumele, se pregătesc roşiile, se opăresc, se decojesc şi se zdrobesc cu mixerul sau se dau prin râzătoare

Se verifică cu o furculiţă dacă s-au fiert toate legumele, iar dacă s-au fiert se scot din zeama care au fiert pentru a se zdrobi cu blenderul până capătă consisten­ţa unui piure foarte fin. Piureul de legume se amestecă cu zeama şi se formează supa – cremă.

Se adugă şi sucul de roşii şi se pune la fiert să mai dea în câteva clocote. Se potriveşte cu sare după gust şi se serveşte cu crutoane de pâine, smântână şi pătrunjel.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • supa crema de rosii cu smantana

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.