Supă crema de ridichi cu ouă ochiuri

Printeaza

Supă crema de ridichi cu ouă ochiuri

Ingrediente:

  • 1 cartof mediu ca mărime
  • 300 gr ridichi
  • 1 praz
  • 1 lingura de unt
  • 600 ml zeamă/supa de pasăre sare
  • piper proaspăt rîşnit
  • 1 vîrf de nucşoară proaspăt cojită
  • 4 linguri de smîntînă bătută
  • 4 ouă
  • 2 linguri de ofet din vin alb
  • 4 buchetele de frunze de pătrunjel
  • ulei de plante pentru prăjit

Preparare:

Cartoful şi ridichile se curăţă de coajă, se spală şi se taie bucăţele. Prazul se taie fin şi se fierbe înăbuşitîn unt. Se adaugă legumele, se toarnă supa de pasăre, se mai lasă puţin la fiert şi se gătesc la foc mediu aproximativ 20 de minute.

Supa se pune într-un blender şi se adaugă sarea, piperul şi nucşoara după gust. Smantană bătută se pune şi ea peste compoziţie. Se pune la fiert aproximativ 1 l de apă cu sare şi 2 linguriţe de oţet, apoi se micşorează flacăra.

Ouăle se separă într-o cănită şi se lasă să plutească în apa cu ofet. Albuşul se separă de gălbenuş cu ajutorul unei linguri. Ouăle se lasă 4 minute pînă sînt bine făcute şi se scot cu ajutorul unei linguri de spumuit.

Se spală pătrunjelul, se usucă. Se prăjeşte fiecare smoc în ulei încins. Se lasă la scurs pe o cîrpă de bucătărie. Se bate spumă supa cu ajutorul blenderului si se pune în boluri sau farfurii.

In fiecare se aşază în mijloc un ou ochi şi se decorează cu pătrunjelul prăjit. La masă se presară piper din rîşnită după gust.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Interesanta reteta asta. As incerca o supa crema de ridichi. O sa fac cu ridichi negre.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.