Supă cremă de pui cu legume

Printeaza

O reteta delicioasa de supa cu: ciuperci, ceapa, orez, pipept de pui, spanac, morcov, telina, ardei capia, ardei iute, ulei, sare, piper, tarhon, smantana.

Ingrediente:

  • 400 g ciuperci
  • o ceapă
  • 80 g orez
  • două piepturi de pui
  • 300 g spanac verde
  • un morcov
  • o felie de ţelină
  • un ardei capia
  • un ardei iute uscat
  • 100 ml ulei de floarea-soarelui
  • sare
  • piper
  • tarhon uscat
  • smântână

 

Mod de preparare:

Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se toacă mărunt sau se dau prin răzătoarea cu ochiuri mari. Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Ciu­percile se curăţă de pieliţă, se spală şi se taie felii potrivit de groase. Se încinge uleiul într-o cratiţă şi se pun ceapa, morcovul şi ţelina.

Se călesc până se înmoaie, se adaugă ardeiul capia tocat mărunt şi ardeiul iute uscat sfărâmat. Se călesc încă cinci minute, se adaugă ciupercile şi se prăjesc. Se toarnă toate legumele într-o oală în care fierb trei litri de apă, se condimentează şi se lasă să fiarbă.

Când au fiert legumele, se iau trei sferturi din compoziţie, se pasează cu un blender şi se pune la loc în oală. Se adaugă orezul, pieptul de pui tăiat în bucăţele mici şi spanacul rupt. Se verifică de gust şi se mai fierbe 15 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.