Supa crema de praz cu smantana si crutoane

Printeaza

Supa crema de praz cu smantana si crutoane din: fire de praz, apa, cartofi, morcov, radacina de patrunjel, telina, unt, smantana, sare.

Ingrediente:Supa_crema_de_praz_cu_smantana_si_crutoane

  • 3 fire de praz
  • 2 l apa
  • 3 cartofi
  • 1 morcov
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1/2 telina
  • 1 lingura cu unt
  • 200 g smantana
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţă morcovul, ţelina şi rădăcina de pătrunjel şi pune-le la fiert întregi, în apă cu un praf de sare. Scoate legumele şi în supa rămasă pune la fiert cartofii tăiaţi cubuleţe şi prazul tăiat rondele.

După ce au fiert, strecoară-le şi zdrobeşte-le, dar păstrează câteva cubuleţe de cartof pentru decor.

Subţiază cu supa în care au fiert legumele. Adaugă untul şi mai lasă pe foc să dea în câteva clocote.

Drege cu smântână şi potriveşte de sare. Serveşte cu rondele de praz, cubuleţe de cartof şi crutoane.

Supa crema de praz cu smantana si crutoane

Supa_crema_de_praz_cu_smantana_si_crutoane

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.