Supa – crema de peste cu iaurt

Printeaza

 Supa – crema de peste cu iaurt

Ingrediente:Supa - crema de peste cu iaurt

  • 500g file de peşte
  • 2 morcovi
  • 1ţelină mică
  • rădăcină depăstârnac
  • 2 cepe
  • 4 cartofi
  • 1lămâie
  • 100 ml ulei
  • 300g iaurt
  • un vârf de cuţit boia de ardei iute
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se pun la fiert în 2,5 1 apă le­gumele, mai puţin ceapa, curăţate, spălate şi tăiate în bucăţi, impreună cu jumătate din cantitatea de file de peste.

Se adaugă 1 linguriţă rasă sare şi se fierbe Ja foc mic, circa 50 de minute. Intre timp, se căleşte în ulei ceapa tocată mărunt, apoi se pune în oala cu supă.

Când le­gumele şi pestele sunt bine fierte, se scurg de zeamă şi se pasează to­tul cu ajutorul unui blender. Se diluează pasta obţinută cu zeamă, până când se obţine o cremă mai subţire.

In aceasta se pune peştele rămas, tăiat în bucăţele şi prăjit în ulei.

Se adaugă iaurtul, se acreşte cu zeamă de lămâie şi se condimentează cu sare şi piper.

Se serveşte supa caldă cu iaurt deasupra şi puţină boia de ardei iute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.