Supa-crema de peste cu zarzavat si ienibahar

Printeaza

Supa-crema de peste cu zarzavat si ienibahar din: peşte (nu numai carne, ci şi schelet, coadă, cap – fără ochi), zarzavat de supă (morcovi, rădăcină de păstrârnac, rădăcină de pătrunjel), dafin, ceapa, piper negru, ienibahar, apă, unt, făină, baghetă, pătrunjel.

Supa_crema_de_peste_cu_zarzavat_si_ienibahar

Ingrediente:

  • 400 g peşte (nu numai carne, ci şi schelet, coadă, cap – fără ochi)
  • 400 g zarzavat de supă (morcovi, rădăcină de păstrârnac, rădăcină de pătrunjel)
  • 2 foi de dafin
  • 1 ceapă tocată
  • 4 boabe piper negru
  • 4 boabe ienibahar
  • 1800 ml apă
  • 1 1/2 lingură unt
  • 1 1/2 lingură făină
  • 1 baghetă tăiată cuburi sau felii
  • 2 linguri pătrunjel tocat

Mod de preparare:

Se aşază într-o oală bucăţile de peşte spălate îm­preună cu rădăcinoasele curăţate şi tăiate cuburi. Se adaugă ceapa, mirodeniile şi apa şi se dau în clocot.

Se în­depărtează spuma care se formează la suprafaţă; nu se amestecă şi se lasă să fiarbă la foc moale până ce se în­moaie legumele.

Apoi se scoate din supă o parte din cantitatea de morcovi, ţelină şi pătrunjel; se lasă supa să mai fiarbă cca 1 oră.

Se încinge untul într-o ti­gaie şi se căleşte puţin făina. Se strecoară supa; carnea se pune deoparte. într-o oală, se bate rântaşul cu 1200 ml supă şi se lasă să mai fiarbă 25 min. amestecând frec­vent.

Se sărează şi se pipe­rează supa. Se taie bucăţi legumele fierte puse deoparte şi se aşază în supa caldă, împreu­nă cu bucăţile de peşte.

Se prăjesc bucăţile de pâine, în cuptor sau într-o tigaie, în unt. Se serveşte supa cu aceste crutoane, presărată cu pătrunjel verde.

Supa-crema de peste cu zarzavat si ienibahar

Supa_crema_de_peste_cu_zarzavat_si_ienibahar

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.